Företagsbidrag att söka 2014

TILLVÄXTVERKETwww.tillvaxtvarket.se
Sysselsättningsbidrag: Ett regionalpolitiskt företagsstöd som utgår till företag som anställer en person som är eller riskerar att bli arbetslös för tillsvidareanställning under högst tre år. Maximalt stöd är 198 000 kronor för varje årsarbetskraft.
Regionalt investeringsstöd: Stöd kan ges till investeringar i till exempel byggnader, maskiner och utbildning. Delfinansiering med högst 50 procent. 

VINNOVA  (myndighet under Näringsdepartementet) www.vinnova.se
Forska&Väx: För små och medelstora företag som behöver få tillgång till eller utveckla egen forskning. Högst fem miljoner kronor per ansökan.
Planeringsbidrag: Medel till små och medelstora företag för att skapa en ansökan till EU:s forsknings- och innovationsprogram ”Horisont 2020”. Max 150 000 kronor för lön, resor och tjänster.
Vinn Nu: En insats som riktar sig till nystartade företag, som baserar sin verksamhet på ny teknik, ny kunskap eller ny tillämpning.
Eureka: EU-finansierat stöd, är ett samarbetsnätverk som skall främja samarbetet mellan företag och forskare i Europa för att stärka industrins konkurrenskraft på världsmarknaden. Samarbeten mellan minst två medlemsländer.
Eurostars: Eurostars är EU-finansierat och stödjer marknadsnära Forsknings o Utvecklingsprojekt, FoU med aktörer från minst två EU-länder. Projektet ska leda till marknadsintroduktion av en produkt eller tjänst som bygger på innovativ teknik.  

JORDBRUKSVERKET www.jordbruksverket.se
Om du startar ett företag på landsbygden eller om du vill förbättra ditt företag kan du söka pengar för det.