Inflationtakten uppgick till 1,7% i december 2017

 

Mätningen görs av SCB som räknar fram hur mycket konsumentpriserna ökat under en 12-månadersperiod. I december var inflationstakten 1,7 KPI(%)
Inflation innebär att våra pengar blir mindre värda, alltså att priserna stiger och vi kan köpa färre varor och tjänster för samma mängd pengar.
Om ex. inflationen är ex. 2% innebär det att konsumentpriserna är 2% högre än de var för 12 månader sedan.
Vi ligger nu nära Riksbankens satta inflationsmål på 2%.

SparaSpara

SparaSpara

Nyhetsbrev nr-107. 31 december 2017

Välkommen till nyhetsbrev nr 107 för 4:e kvartalet, december 2017.
Först vill jag önska er alla ett riktigt bra år, 2018.

Att decemberbrevet kommer ut först nu i januari beror på ett datorhaveri och en ryggoperation, både datorn och jag mår bra nu men jag har en del rehab-tid framför mig.
Nu är det ett år sedan som jag slutade med kontinuerlig månadsutgivning av nyhetsbrevet.
Jag lovade att som tidigare följa upp konjunkturutvecklingen kvartalsvis (viktigt för investeringsplaner) och att dess emellan komma ut sporadiskt med månadsbrevet.
Min målsättning med neddragningen var att trappa ned och inte åta mig tyngre uppdrag men jag ställer gärna upp som samtalspartner och hjälper till med budgetering och uppföljning och att bidra med att förbättra både lönsamhet och välmående.
Visste du att SyntesSynergi också producerar videopresentationer till företag?  Ett effektivt sätt att marknadsföra företaget på mässor och på nätet.
Slå en signal så berättar jag mer.

För de som inte känner mig, vem är jag? Jag har lång erfarenhet inom näringslivet i olika befattningar såsom Styrelsearbete på riksplan och ordförandeposter inom näringslivet regionalt. VD i privata näringslivet, både som anställd VD och i delägt bolag, jag har också arbetat som Marknadschef. Har också innehaft en Ordförandepost i länsbranschförbund (Bohuslän-Norra Älvsborg) under Svenskt Näringsliv samt varit Näringslivsrepresentant i Arbetsförmedlingsnämnden.

Konjunkturinstitutets barometerindex. 
Stämningsläget i ekonomin minskade med 1,3 enheter i december men ligger
klart över normalkonjunktur =100..

 

 

 

 

 

 

 

Inköpschefsindex – tjänster
Delindex för orderingång var i december 64,6 vilket var 0,4 indexenheter högre än novemberutfallet. Normal=50.

 

 

SparaSpara

SparaSpara