Nyhetsbrev nr-104. 22 juni 2017

Konjunkturinstitutets barometerindex.
Andra kvartalet 2017
Barometerindikatorn visar starka siffror.
Konjunkturinstitutets prognos för andra kvartalet visar ett index på 112,1 i juni (100 räknas som normalkonjunktur) och har då förstärkts med hela 2,9 procentenheter sedan första kvartalet, då index låg på 109,2.
Det är exporten som driver på utvecklingen tack vare en starkare global efterfrågan.Uppgången i konjunkturen leder också till att fler får jobb och arbetslösheten faller ytterligare lite. På arbetsmarknaden råder fortsatt brist på visa yrkesgrupper. Inflationen stiger långsamt mot riksbankens inflationsmål.

Fakturaskojare, ID-kapare
Semestertider är den mest aktiva tiden för olika skojeriförsök.
Var extra uppmärksam och granska varje faktura innan betalning, läs den finstilta texten. Fakturan du fått kan vara ett erbjudande och inte en faktura som du måste betala. Dessutom kan du om du betalar, kanske också ovetandes har godkänt ett flerårigt dyrt avtal som fanns i den finstilta texten.
Kreditbedrägerier där någon beställer varor i ditt namn genom att bedragaren kommit åt dina kortuppgifter ökar, när uppmärksamhetsgraden inför semestrar är lägre med kanske vikarier på ekonomiposter. Var föreutseende och låt semestern bli den härliga avkoppling som den skall vara.

Jag önskar er alla en riktigt härlig och avkopplande sommar!
/Kjell

 

Nyhetsbrev nr-103. 1 Juni 2017

Solen står högt på himlen och vi står snart inför semestrar och halvårsskifte
Tid är ett begrepp som inte går att mäta i vågskål. Hur mycket tid har vi och har vi tid med den?
Att driva företag framgångsrikt kräver mycket av din tid, att ha både kunskap, medkänsla och inse att en god balans mellan arbete och fritid är välinvesterade personliga tillgångar för hela företaget.
Semester är att tanka energi men planera för uppstarten redan nu så känner du trygghet!
Boosta din trygghetsfaktor så vet du hur du och dina anställda skall möta andra halvåret med tillförsikt.

 Högkonjunktur
Vi är mitt uppe i en högkonjunktur, både sysselsättningsgrad och ekonomisk utveckling visar just nu positiva trender. Snart är det halvtid för er som har kalenderårsbokslut och nu är det dags att stämma av hur den ekonomiska trenden för ditt företag sett ut det första halvåret. Det är nu som du kan påverka!
Om du inte redan satt upp vilket mål du vill uppnå med din verksamhet – så gör det nu!

Avkoppling
Med en önskan om att både du som företagare och dina anställda skall få en skön och avkopplande sommar och semester hoppas jag att du kan ta vara på den spirande inpirationen som vila och avkoppling medför. Då ökar du trygghetskänslan inför upploppet och bokslutet. Ekonomiska resultat är viktiga för att kunna utveckla och ge trygghet. Men glöm inte att ta vara på dig sjäv och dina medarbetare. Personligt kapital kan också indirekt mätas i kronor och ören.

TRYGGHET OCH INSPIRATION ÄR NYCKELORD FÖR FRAMGÅNG!
-Men hur når man dit?
Välkommen att höra av dig!

Med sommarhälsning
Kjell