Ungdomsarbetslöshet

Ungdomsarbetslösheten är högre än arbetslösheten i resten av befolkningen. Sedan år 2000 har ungdomsarbetslösheten hållit sig på relativt höga nivåer. Det talar för att ungdomsarbetslösheten inte enbart är ett konjunkturproblem utan att det också finns strukturella orsaker bakom nivåerna. Höga ingångslöner kan göra det svårt för unga utan erfarenhet att få sitt första jobb. Turordningsreglerna gör att unga som precis har börjat på sitt jobb får gå först när det blir sämre tider. Att många går ut gymnasieskolan utan fullständiga betyg bidrar också till problematiken.

Undomsarbetslöshet_

Nyhetsbrev nr-87 december 2015

Julbrev
Oj, redan december… Det sägs att tiden går fort när man har roligt och förhoppningsvis så har de flesta av oss roligt, att vara företagsledare och företagare innebär många gånger ett tidsmässigt välfyllt dagsprogram och stort ansvar men bördan bärs lätt om inspirationen finns.
Det finns också många där tiden inte alltid går så fort för och som kanske inte alltid har så roligt, de arbetslösa, invandrare och andra kanske med bred kompetens men som saknar sysselsättning.
Det finns otroligt mycket kompetens som inte utnyttjas. Nyblivna pensionärer kan säkert bidra med både råd och hjälp, dessutom så är arbetsgivaravgiften lägre från 66 års ålder.
Att få hjälp någon timme med exempelvis administration skulle för många mindre företag säkert innebära en tidsmässig lättnad för företagaren.

Du som företagare är viktig, du håller igång vårt land. Nu när julen står för dörren och ett nytt år är i annalkande så sträck på dig och ta åt dig med liv och lust skapar du förutsättningar för att utveckla kreativitet.                                                         Entreprenörsanda innebär drivkraft att utveckla och skapa!

Jag har myntat ett begrepp ”Inspirationsledare” -företagsledare med dessa ledaregenskaper har ett gemensamt drag, de inspireras själva av sitt jobb och har  förmågan att smitta av sig till sina medarbetare. Resultatet blir ofta ett företag med riktigt god lönsamhet och en genomsyrad skaparglädje på hela företaget.

Om du vill bli en Inspirationsledare och sträva efter att både soliga och grå dagar blir inspirationsdagar gäller det att kunna inspirera sina medarbetare till att ta eget ansvar och stötta varandra. Detta kräver att du själv är i balans och har en väl avvägd portion mellan arbete och fritid. 

Ta nu vara på dig själv och dina anställda och krama om eventuella familjemedlemmar.

Med tillönskan om en riktigt avkopplande och GOD JUL!
/Kjell

IMG_6739-300