Nyhetsbrev nr-79, april 2015

Med och motvind
Det är mycket psykologi i hur vi reagerar på med- och motgångar. Vid fara eller hotande situationer aktiverar kroppen stresshormoner. I grunden är stress en förutsättning och kan ge en extra kick och hålla ångan uppe under en kortare tid. Men stressituationen får inte bli långvarig, då kan den påverka hela kroppsbalansen. Vissa anses ha hög stresstolerans medan andra har en lägre. Hur mycket stress vi kan hantera utan att må dåligt kan vara beroende på förmåga att koppla av, ha en god sömn och att äta riktigt. Men inte minst viktigt är stöd från medarbetare och andra. Njut av framgång tillsammans med dina medarbetare och få stöd av dem i svåra tider.De flesta företagsledare kommer säkerligen att få uppleva både positiva och negativa problem som måste lösas. Det är få situationer som svetsar samman ett företag som när jobbet är hotat och likaså vid gemensam glädje över framgång.Var glad på rätt sätt, dela med dig och tala om framgångar eller den målbild som ni strävar mot.

Kvartalsrapport över konjunkturutvecklingen
Konjunkturinstitutet har nu publicerat Barometerindikatorn för mars månad, den hamnande på 101,5 något över gränsen för normalkonjunktur.
Valutakursutvecklingen gynnar exporten men missgynnar importen. Både dollar och euro har stärkts. Diagrammet visar den senast publicerade uppgiften per den 28 februari, man kan följa utvecklingen sedan februari 1993 på diagrammet för att få en överblick.

Riksbanken sänkte reporäntan till -0,25%. Effekterna av detta tvistar ekonomer om. Inflationstakten vände upp i februari till 0,1% enligt den senaste publicerade statistiken mot -0,2% i januari.
Tillväxten bedöms av Konjunkturinstitutet att bli 3,1 procent 2015 och 3,3
procent 2016.Barometerindex Mars-15

Växelkursutv_febr-15