Nyhetsbrev nr-75, december 2014

Att leda och utveckla
Om ledarrollen har jag haft små korta inlägg under hösten. De var alla små citat som jag vidarebefordrat.
Nu vid årets slut skall jag lägga lite personliga aspekter på varför jag tror att vissa personer är ledarbenägna och har ett målfokuserat driv och effekter av detta.

Ledarskap handlar om personlighet, dels medfödda anlag och att vara intresserad av människor och vilja se dem växa. Har man drivet inom sig att utveckla både företag, sig själv och andra så gäller det att plantera ett mål att sträva mot och bygga upp en homogen företagsanda. För att göra detta på ett framgångsrikt sätt så är goda ledaregenskaper en ovärderlig tillgång.

Företagsledaren påverkar helt klart företagets förmåga att växa vidare och generera vinstmedel. Ett måste för att kunna utvecklas.

Jag är övertygad om att chefer med goda ledaregenskaper i ett tidigt skede har genom intresse för sina medarbetare och viljan att se dem växa och därmed företaget, skapat energi som genererat driftiga och positiva medarbetare.

Hur blir man då denne goda ledare och var från får man sin energi?
Detta kommer att vara ett av ämnena i de kommande månadsbreven under våren.

December månad och julen står för dörren
Julen är omtankens tid! Vårda dina nära och kära, din personal och dina kunder i tanke och handling och glöm inte dina vänner. Njut av julens läckerheter och lagra energi!

Kvartalsrapport över konjunkturen
Konjunkturbarometern för november visar 3,6 enheter över 100 som betecknas som normalkonjunktur.
PMI som speglar industrikonjunkturen steg i november till 52,7 där 50 betecknas som normalt läge.

Konj ram-nov
PMI_nov-14