Nyhetsbrev nr-72, september 2014

Avstamp inför hösten
Nu är vi inne i september månad och de flesta är väl åter efter semestern. Den utdragna lågkonjunkturen fortsätter. En viktig anledning till detta är att vår export inte fått den skjuts som krävs för att få fart på tillväxten.I dessa valtider så kan jag inte låta bli att fundera över våra politiska partier som tävlar om att lova flera jobb. Men hur tänker man, är det ändå inte så att det gäller att bredda mark för tillväxt så företagen har behov av flera medarbetare och därav möjlighet att anställa flera? Investeringarna i näringslivet är svaga, investeringstakten är en värdemätare på framtidstro, här är en uppgift för våra politiker att ge företagen en sund tro på framtiden, då kommer investeringar i gång och fler jobb skapas.

Sätt målen nu
Hur tänker du inför höstuppstarten? Visst har ditt företag ett långsiktigt mål men gör nu ändå ett uppstartsmål inför hösten. Efter semester och vilopaus så är det ofta lite trögt att komma igång, det bevisar att vi har kopplat av men har också fyllt på med ny energi. Nu gäller det att aktivera denna energi. Samla dina medarbetare och sätt upp ett kortare delmål för kanske en eller två månader. Följ upp flera gånger under perioden.

 Ledarskap, kortis-1
Som utlovat så kommer jag under hösten att ha små korta inlägg om ledarskap.Det mesta som du gör som ledare och chef handlar om kommunikation. Du kommunicerar med din personal och dina kunder. Vid samtal uppstår en sort av relation, din attityd och din förmåga att utstråla personlighet avgör hur mottagaren uppfattar dig och ditt budskap. 

Omvärld
Klen tillväxt i Europa, Tysk industri tappar fart, i Kina sjunker farten medan USA överraskar positivt.

Nu är det bara fyra månader kvar till bokslut för er som har kalenderårsredovisning. Vänta inte för länge med att se över eventuella åtgärder för att nå ett positivt resultat. Välkommen att höra av er.

Se möjligheter – Den som deppar vinner inga poäng!