Nyhetsbrev nr-64, januari 2014

Ett hoppfyllt nytt år, 2014.
Tack för alla reaktioner jag får på mina månadsbrev, de ger mig inspiration till att fortsätta att förmedla små inlägg om positivt tänkande och handlande. Några härliga kommentarer som jag fått under det gångna året, den ena när jag stavat Zlatan med S, den andra när jag slarvigt lyckats skiva BMP istället för BNP.
Jag är övertygad om att det är personligheten i ett ledarskap som är en viktig framgångsfaktor, mina små inlägg om lönsamhetstänkande är menade att stärka det personliga ledarskapet genom att ge inspiration och därmed stärka både självkänsla och laganda.
Väl medveten om att det är olika förutsättningar för ledare av stora och små företag så är ändå målsättningen den samma: att driva en lönsam verksamhet och för att lyckas bra göra detta med inspiration och skaparglädje.
Företagsledare är handlingskraftiga men har ofta en tung arbetsbörda. Förutsättningen för ett väl fungerande ledarskap är att man själv mår bra. Min önskan inför det nya året är att kunna bidra till detta genom att ge praktiska råd och vara en vän och samtalspartner. 

Denna gång handlar månadsbrevet om: Nya lagar vid årsskiftet, Budgetarbetet, Målfocus.
Månadsbrevet samt äldre brev finns alltid också på hemsidan under www.syntessynergi.se. 

Nya lagar vid årsskiftet
Några nya lagar:
    Är du under 65 år och har en månadsinkomst på minst 40 400 kr, så kan du dra nytta av det nya femte jobbskatteavdraget.
    Arbetslöshetskassornas månadsavgift till staten slopas vilket innebär att det inte blir någon skillnad i avgift mellan de som arbetar och arbetslösa. Att vara medlem i en Arbetslöshetskassa behöver inte vara fackanslutet.
    Har du en miljöanpassad förmånsbil så kan du få nedsatt förmånsvärde, denna möjlighet har förlängts till den 31 december 2016.   

Budgetarbetet
För företag med kalenderårsredovisning så är det dags att budgetera för 2014. Budgeten är ett målverktyg och med kontinuerlig månadsuppföljning så ger det en fingervisning om aktuellt ekonomiskt läge. Följ också upp kontovis mot förra årets budget och analysera vilka kostnader som kan ha skapat intäkter. Vissa kostnader är knutna till avtal, dessa bör omförhandlas och ses över varje år, här kan finns stora pengar att tjäna.  

Målfokus
Nyårslöften är målbilder som vi viljemässigt vill uppfylla. Företagets målbild är knutet till gemensamma mål, att dessa mål förverkligas handlar om personlig viljestyrka och gemensam förmåga. Sätt en målbild och förankra den tidsmässigt och låt den vara mätbar. Små steg mot fasta mål ger resultat!