Nyhetsbrev nr-63, december 2013

Positiv konjunkturrapport men svag BNP tillväxt.
Att vara motiverad och positiv till att göra bra saker påverkar vår ledarförmåga. Lika väl som vår hjärna mobiliserar sin försvarsmekanism när vi bli angripna, verbalt eller fysiskt så aktiveras också hjärnans belöningssystem när vi upplever saker som vi uppfattar på ett positivt sätt.
Vårt humör och vår sociala anpassningsförmåga är på topp när vi gör saker som vi tycker är roliga och njuter av. Att ha en positiv framsyn och att styra så att både du och dina medarbetare har roligt, då utsöndrar våra hjärnor mycket dopamin som kan ge en injektion till välmående och framgång både personligt och för ditt företag.
Bli motiverad av att ha roligt och bli en bra ledare!
Denna gång handlar månadsbrevet om: Julefrid, Positiv målbild och konjunkturkurvor.
Månadsbrevet samt äldre brev finns alltid också på hemsidan under www.syntessynergi.se. 

Julefrid
Julens alla fröjder, då vi unnar oss att bli barn på nytt, de flesta av oss har väl en positiv bild av julen med förväntningar, gemenskap och julbordets alla läckerheter. Njut och glöm företagets plikter för några dagar. 

Positiv målbild
Alla dagar kan inte vara soliga men en bra start på dagen är ofta avgörande. Ge din hjärna ett mentalt morgonpass med positiva tankar. Har du kanske ett viktigt möte framför dig så sätt upp en positiv målbild då styr du omedvetet mötet mot denna punkt, du vet vad du vill uppnå. Att i alla lägen ha sin målbild klar inger dig själv trygghet, du blir en bättre och framgångsrikare förhandlare som ger ökade förutsättningar för att uppnå ditt mål.

Konjunkturkurvor
Barometerindikatorn har under de senaste sex månaderna stigit med hela 12 enheter, i november till 104,1. En källa till positivism och en injektion mot välmående och framgång om du uptrenden rätt – det hänger på dig hur du reagerar och förmedlar och tar tillvara budskapet.

Jag önskar er alla en riktigt God JUL! /Kjell