Nyhetsbrev nr-61, oktober 2013

Förra månadsbrevets tema var ”Positiva ekonomiska utsikter inför 2014”. Brevet sände jag ut till fler än de företagare som finns med på min ordinarie sändlista, detta för att sprida lite optimistiska tongångar i en vidare krets. Jag fick väldigt många positiva reaktioner samt flera som önskade komma med på den ordinarie sändlistan, hör av dig om du kanske läser detta på hemsidan eller på facebook och vill få brevet som mail varje månad. Månadsbrevet samt äldre brev finns alltid också på hemsidan under www.syntessynergi.se.
Denna gång handlar månadsbrevet om att bygga team så att alla i företaget drar åt samma håll och blir positiva marknadsförare med samsyn.
Rubrikerna: Utblick, Visioner och mål, Ledarrollen, Marknadsstrategi, Fokus på lönsamhet.

Utblick
Att få känna lite luft under vingarna ger kraft att utveckla och våga ta steg som förhoppningsvis lyfter ditt företag. Vid lågkonjunktur är den totala efterfrågan mindre än vad som skulle kunna produceras, då efterfrågan ökar så börjar hjulen att snurra igen.

Visioner och mål
Den positiva analysen av marknadsläget hoppas jag är en uppstart för ökat teambyggande där en utvecklingsplan både för företaget och medarbetarna står högt på agendan.
Alla verksamheter styrs genom visioner och mål.

Ledarrollen
Ledarrollen kräver mycket av dig som person, du har personliga egenskaper som gjort att just du har den rollen. Även i mindre verksamheter där du kanske bara har några få anställda är det viktigt att bygga team som har företagets mål inpräntade.

Marknadsstrategi
Samspel mellan företagsledning och övriga medarbetare är en förutsättning för att lyckas, inte ens Zlatan kan göra mål själv. När vi nu hoppas att 2014 skall bli ett år med positiv utveckling av konjunkturläget så gäller det att redan nu lägga upp strategin för att ta nya marknadsandelar.

Fokus på lönsamhet
Den sköna sommaren har övergått i höst och jag är redo att hjälpa till med att bygga team eller andra uppdrag med fokus på att öka ditt företags lönsamhet. God lönsamhet är en förutsättning för att utvecklas. Det finns få saker som tar så mycket kraft från företagsledaren som dålig lönsamhet.