Nyhetsbrev nr-54, mars 2013

Marssolen värmer
Hur det än är med konjunkturer och annat så är det ändå våra personliga upplevelser av den situation som vi befinner oss i eller den runt om oss som påverkar vår handlingskraft. Man gör inte affärer med företag utan med människor på företag, våra personliga relationer påverkar vårt välbefinnande. Nu när marssolen värmer både vår jord och våra hjärtan så går allt lättare och vi ser ljusare på både tillvaro och affärsmöjligheter. Ta vara på denna tid, sök och se möjligheterna. Det finns nu flera ljusglimtar i svensk ekonomi.

Handlingsplan för krislägen
För att bli en riktigt trygg företagare som kan ägna kraft åt utveckling så är det inte bara budgetuppföljningen som jag berörde i förra månadsbrevet som bidrar till trygghet, utan också att ha en handlingsplan för ev. krislägen. Hur hanterar du situationen om… Skriv ned dina egna möjliga lösningsförslag. Ett faktum är att när den eventuella situationen inträffar så blockeras ofta de positiva tankarna och hjärnan ställer in sig på försvarsläge. Se möjligheter!

Konjunkturen
Som utlovat så redovisar jag konjunkturläget månadsvis en tid framöver. Index för januari: 89,4 och för februari 94,7 (100= normalt konjunkturläge)