Nyhetsbrev nr-52, januari 2013

Nyårslöften
2013 nytt år, åter dags att sätta nya mål. Förra årets januaribrev handlade om att se över och ompröva företagets affärsidé och att alltid vara öppen för förändringar. Allmänna marknadsläget förändras ständigt både vad gäller teknik och efterfrågan på tjänster. Är ditt företag väl anpassat till vad marknaden efterfrågar?

Negativ trend bröts i december
Konjunkturinstitutets barometerindex visar en positiv återhämtning på nära fyra enheter och steg från 86,0 till 89,7 under december. (100 betecknas som normalt konjunkturläge). Vi hoppas på en fortsatt positiv utveckling under det nya året, många yttre faktorer spelar in men vi kan också påverka vår situation genom att alltid söka och se möjligheter. Framgång nås genom anpassning till läget och att alltid ha målsättningen riktad mot att övervinna problem.

Nya lagregler 1 januari 2013, här är några:
• Bolagsskatten sänks med 4,3% från 26,3 till 22% (Om vi antar att ni redovisat 500.000 kr i vinst så ger detta på denna summa en skattevinst på 21.500 kronor)
• Expansionsfondskatten sänks också till 22%
• Möjlighet till ett flexiblare karensdagsval för egenföretagare i sjukförsäkringssystemet (Detta ger möjlighet till egenföretagare att nu också välja EN dags karens)
• Höjd värdegräns för skattefria minnesgåvor till anställda under vissa förutsättningar
• Förändring angående preliminärskattedebitering för de företag som har redovisat moms i samband med sin preliminärskatt. Moms skall nu redovisas separat. (Ni som tidigare har redovisat moms i samband med preliminärskatt. Kontrollera att det preliminärskattebeslut som i början av januari sänds ut till företag med kalenderårsbokslut, att moms inte ingår i beslutet.)

Lycka till med det nya året, välkommen att höra av er.