Nyhetsbrev nr-50, november 2012

Välkommen till det 50:e månadsbrevet
När jag blickar bakåt och läser mina första månadsbrev från 2008 så konstaterar jag att det hänt mycket under dessa år med både kriser och uppgångar men efter varje krisperiod så har vi kommit igen! Ett återkommande scenario är att våra medier vid nedåttrender genast späder på med negativa rapporter som påverkar oss och ställer extra krav på vår mentala styrka. Så gott det går får man själv bedöma situationen och den påverkan det kan ha på företaget och branschen och försöka att hitta nya infallsvinklar för att vända en negativ trend. Det finns lösningar på det mesta – det gäller bara att hitta dom, alla chefer är väl lösningsinriktade?

Skattefrihet för motion och friskvård
God hälsa är lönsamt för företaget! Arbetsgivare kan erbjuda motionsaktiviteter med skattefrihet för personalen, detta gäller på motionsanläggningar utanför arbetsplatsen. Viktigt är att du erbjuder detta till all personal, även korttidsanställda och vikarier för att förmånen skall gälla. Läs regelverket på Skatteverkets hemsida.

Motion och motivation kan ha samband
I mitt förra månadsbrev berörde jag ledarrollen och det möjliga sambandet mellan hur du som chef mår och hur företaget mår. Att sträva efter att alla i förtaget mår bra är ett mål som ger resultat och din ledarroll blir förvisso lättare. Att leda ett företag där alla mår bra både fysiskt och psykiskt, gör det lättare att skapa motivation och arbetsglädje. Välmående medarbetare ger välmående företag!

Bokslut kalenderår?
Nu är vi inne i november månad och det är hög tid att se över eventuella bokföringsposter innan det är försent att korrigera, det kan löna sig. Jag lägger nu också ut månadsbrevet på Facebook på gruppen SYNTESSYNERGI, välkommen som facebookvän.