Nyhetsbrev nr-48, september 2012

Föda framgång
Vad är egentligen kriterierna för ett framgångsrikt företag och hur mäter man framgång? Ekonomiskt resultat är facit på vad företaget har uppnått i siffror men till siffror bör även läggas bokstäver såsom: Handlingskraft, Välmående, Engagemang, Mervärde, Framåtanda, Positivism.

Det sistnämnda är en extra viktig parameter för framgång. Ett företag som genomsyras av positivism redovisar oftast bra ekonomiska resultat som då ger en förutsättning för vidare positiv utveckling. Spiralen är knuten!

Hur uppnås framgång
Svaret på frågan är mångfacetterad, det finns inget enkelt svar. Flera aspekter; hur upplever kunder, personal och inte minst du själv som chef att ditt företag fungerar. Säljer ditt företag tjänster, varor eller tillverkade produkter? Jag påstår att alla företag oavsett inriktning också säljer tjänster. Den totala hanteringen som kunden upplever som mervärdesskapande är en nyckel till framgång och skall vara allas ansvar inom företaget.

Personlighet och ledarskap
Går du som chef ofta till jobbet med en ryggsäck fylld med sten eller har morgonsolen tagit plats? Är du beredd att leda din personal så att alla har begreppet mervärdeskapande i sin ryggsäck? Att själv må bra är viktigt för ett fungerande personligt ledarskap, personlig kommunikation ger bättre respons och samhörighetskänsla. Detta är en process som får ta tid, alla dagar kan inte vara solskensdagar men målet är ställt!