Nyhetsbrev nr-47, augusti 2012

Augusti och uppstart
För de flesta så är semestern tillända och det är åter dags att ta nya tag. Har du kanske smidit några planer i hängmattan? Jo jag vet, på semestern skall man ju koppla av från jobbet, så sant men ändå är det inbyggt i de flesta av oss företagare att hela tiden och i alla lägen se framåt och hitta strategier och kluriga lösningar.

Det är just efter en eller annan veckas avkoppling som man kan se saker och ting med andra ögon än när man är mitt uppe i vardagens verklighet. Glöm heller inte att lyssna på dina anställdas sommarfunderingar. ”Ofta går jag omkring och tänker på saker som vid närmare eftertanke är helt otänkbara”. Men…hur vet man detta om man inte testar?

Idéer skall testas och analyseras! Lägg fram för styrelse eller ta upp med ledningsgrupp eller direkt med dina anställda. Ett litet uppstartsmöte under lättsamma former kan öka dina konkurrensfördelar och bygga upp samhörighetskänslan inom företaget.

Att sätta mål
Det handlar om att hela tiden sätta mål. Små steg framåt med effektiv uppföljning. Ett bevisat faktum är att samhörighetskänsla och delaktighet i målsättning föder ytterligare framgång.

Kunder i fokus
Inventera den nuvarande kundstammen, alldeles säkert finns ytterligare tjänster som du kan erbjuda. Nykundsbearbetningen skall givetvis fortgå hela tiden men det är ändå så att potentialen för att lyckas med att öka försäljningen till de befintliga kunderna är hög. Tävlingsmoment stärker kampviljan, alla vill vi vara vinnare.